Najavljuju tužbu

Tražit će se smjena Arnautovića zbog ponižavanja i etiketiranja Doboja

Gradonačelnik Doboja u otvorenom pismu Arnautoviću je naveo da su se skandalozne izjave koje je iznio “napamet” ili po narudžbi da bi optužio Dobojlije i Gradsku izbornu komisiju
Vijesti / Flash | 17. 10. 2022. u 09:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić poručio je predsjedniku Središnjeg izbornog povjerenstva Suadu Arnautoviću da će tražiti njegovu smjenu zbog "ponižavanja, lažnog optuživanja i etiketiranja Doboja, kao i smjenu članova Komisije jer krše zakon i ljudska prava".

Jerinić je u otvorenom pismu Arnautoviću naveo da su se skandalozne izjave koje je iznio “napamet” ili po narudžbi da bi optužio Dobojlije i Gradsku izbornu komisiju pokazale kao neistinite, jer su neiskorišteni glasački listići i pečati pronađeni, prenosi Srna.

Trpe zbog neznanja

Najavio je pravnu borbu i svaki vid borbe zbog torture koju Dobojlije ''konstantno trpe zbog neznanja i stranačkih ljudi u SIP-u BiH''.

Jerinić je naglasio da Dobojlije nemaju ni financijere, niti strane ambasade koje moraju slušati, da njegovi građani neće biti pokusni kunići.

''Mnogi priželjkuju ekscese, a mi smo uvijek za stabilnost i to je razlog što građane nisam pozvao pred SIP, ali taj demokratski čin prosvjeda ostaje opcija. Meni su moji sugrađani iznad svega i odgovaram njima, a ne faktorima iz sjene'', rekao je Jerinić.

On je napomenuo da se među članovima PDP-a priča da je “naredni korak neki novi izbori”.

Optužbe i demanti

Podsjetimo, predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva BiH Suad Aranutović je ranije govoreći o izbornim neregularnostima, kao jedan od primjera izdvojio Doboj – gdje od “106 biračkih mjesta sa 61 biračkog mjesta (57,55 posto) ne postoje vreće i pečati od neiskorištenih glasačkih listića”. Uslijedio je demant predsjednika tamošnje izborne komisije. 

''Suad Arnautović je objavio neistinu. To nije točno. Ne znam gdje je našao 61 biračko mjesto, kada prema evidenciji Gradske izborne komisije Doboj, samo na 10 biračkih mjesta, providne vreće su spakirane u vreće koje su obojene. Znači, svi neiskorišteni glasački listići se nalaze u SIP-u. Ne znam zašto to rade. To nije istina'', rekao je Nenad Paleksić, prenosi ATV. 

Inače, prošli tjedan se dobojski gradonačelnik Boris Jerinić putem otvorenog pisma obratio predsjedniku Središnjeg izbornog povjerenstva BiH Suadu Arnautoviću te mu poručio da je iznio lavinu laži i optužbi na račun Dobojlija koji će, ako danas ne bude prebrojavan prvo Doboj odreagirati nizom mjera. 'Zaprijetio' je peticijom za smjenu Arnautovića, kolektivnom tužbom protiv njega i protestom ispred SIP-a.

Arnautović je izjavio za Fenu da Središnje izborno povjerenstvo BiH posjeduje više materijalnih dokaza koji će nakon obrade biti, ne samo procesuirani unutar institucije SIP-a BiH, nego će u skladu s članom 6. točka 8. Izbornog zakona BiH za sve slučajeve za koje postoji sumnja da je počinjeno krivično djelo u vezi sa izbornim procesom, SIP BiH o tome dostaviti prijavu nadležnom tužiteljstvu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close